Tetőfelújítás állami támogatással – így újítsd fel palatetődet cserepeslemezzel

Régi palatetőd már repedezik, beázik? Itt az ideje egy teljes tetőfelújításnak! Mivel a teljes tetőcsere nem olcsó mulatság, érdemes utánanézni a rendelkezésre álló állami támogatásoknak. Mutatjuk, hogyan újíthatod fel palatetődet cserepeslemezzel az állam segítségével!

Először is fontos tudni, hogy már nem csak a családi házak, hanem a társasházak tetőfelújításához is igényelhető állami támogatás. A pályázatokat a Magyar Államkincstár írja ki, úgyhogy figyeljük a honlapjukat, illetve kérjük helyi önkormányzatunk segítségét is a megfelelő pályázat megtalálásához.

Ha sikerült pályázni, már csak a kivitelező kiválasztása van hátra. Érdemes több árajánlatot is bekérni, de ne csak az ár, hanem a minőség legyen a döntő szempont. Nézzük meg a referenciákat, elégedettségi mutatókat. Kérjünk garanciát az elvégzett munkára.

Ha minden rendben a kivitelezővel, jöhet a tetőfelújítás. A régi palatető bontása után kerülhet fel az új cserepeslemez. Ez sokkal tartósabb, esztétikusabb és biztonságosabb megoldás, mint a palatető. A szigetelés se maradjon el, hiszen ezzel óvjuk házunkat a nedvességtől, beázástól.

Végül a kész tetőfelújításról se feledkezzünk meg elszámolni a pályázat felé, hogy megkapjuk a támogatási összeget. Így sokkal kisebb anyagi teher a tetőcsere, mely hosszú évtizedekre megoldja majd a beázásmentes, esztétikus tető biztosítását. Bízunk benne, hogy ez a rövid útmutató segített, ha a te tetőd felújítása is esedékes!


Kérdés: Milyen állami támogatások igényelhetőek palatető felújításához cserepeslemezzel?

Válasz: A palatető felújításához, cseréjéhez többféle állami támogatást is igénybe vehetünk. A Magyar Államkincstár rendszeresen ír ki pályázatokat családi házak és társasházak tetőfelújítására, tetőcseréjére. Érdemes figyelni a pályázati kiírásokat, hiszen a támogatás mértéke elérheti akár a felújítás költségének 50%-át is. Az igényléshez szükséges a tető műszaki állapotfelmérése, statikai szakvélemény. A támogatás utólagos elszámolású, tehát először önerőből kell kivitelezni a felújítást.

Kérdés: Milyen szempontok alapján érdemes kivitelezőt választani a tetőfelújításhoz?

Válasz: A megfelelő kivitelező kiválasztása kulcsfontosságú a sikeres tetőfelújításhoz. Nem csak az ár, hanem a szakértelem, referenciák, garanciavállalás is lényeges szempont. Érdemes több cégtől is árajánlatot kérni, ezeket összehasonlítani. Nézzük meg a kivitelező korábbi munkáit, ügyfelek véleményét. Kérjünk írásos garanciát az elvégzett munkára. Csak megbízható, tapasztalt kivitelezővel végeztessük el a tetőcserét.

Kérdés: Milyen előnyei vannak a palatető cserepeslemezre cserélésének?

Válasz: A palatető cserepeslemezre cserélése számos előnnyel jár. A cserepeslemez sokkal tartósabb, akár 50-60 évig is bírja problémamentesen. Esztétikus, széles választékban kapható. Könnyen tisztítható, karban tartható. Jól ellenáll az időjárási viszontagságoknak, jégesőnek, szélnek. A palatetőhöz képest jobb hőszigetelést biztosít, így a fűtésszámlát is csökkenti. Emellett növeli az ingatlan értékét is. Mindenképp érdemes fontolóra venni.
Cégünk 20 éve foglalkozik tetőfedéssel és bádogos munkákkal, fő profilunk a családi házak tetőfedése és tetőfelújítása, de bármely területen kiválóan helytállunk.
Projektjeinknél mindig törekszünk kimagasló minőségű végeredményt nyújtani megrendelőink számára. Megbízható tetőfedő-bádogos csapatunk garanciát vállal minden általunk végzett munkára.
Tetőfedés cserepeslemezzel, állókorcolt lemezzel, kerámia cseréppel.
Ácsmunkák, tetőszerkezetek, kerti építmények és teraszok készítése.
Tetőjavítás, tető felújítás, palatető felújítás, beázások megszüntetése, kisebb javítások akár azonnal is.
Bádogos munkák elvégzése, lemezfedések, vápák, hajlatbádogok, párkányok, oromszegélyek készítése és javítása.

+36704069544
Tetőfelújítás állami támogatás - Palatető felújítása cserepeslemezzel